Bursa civarının ve bilhassa Uludağ’ın mantar florası üzerine araştırmalar - Bilir, Türkay (My University, 2000)
Bursa ve özellikle Uludağ sınırları içerisinde 1995-1996 yıllarında gerçekleştirilen araştırma gezilerinde çeşitli makrofunguslar saptandı. Örnek olarak seçilenler zarar verilmeden dikkatlice söküldü ve ayrı ayrı sarıldı. Aynı zamanda renkli fotoğrafları alındı, ekolojilerine ait bilgiler ve morfolojik özellikleri not edildi. Daha sonra örnekler laboratuvara getirildi ve mikroskobik incelemeler yapıldı. Çalışmalar sonucunda aşağıdaki 70 mantar türü teşhis edildi. Gyromitra esculanta, Disciotis venosa, Morchella elata, Verpa conica, Choiromyces meandraeformis, Cantharellus cibarius, Hydnum repandum var. rufescens, Ramaria aurea, Polyporus arcularius, Fomes fomentarius, Lenzites betulina, Ganoderma lucidum, Ganoderma applanatum, Fistulina hepatica, Stereum hirsutum, Hygrocybe citrina, Cuphophyllus subradiatus, Hygrophorus camarophyllus, Hygrophorus marzuolus, Armillaria mellea, Clitocybe nebularis, Collybia maculata, Collybia peronota, Marasmius oreades, Melanoleuca subpulverulenta, Mycena zephirus, Pseudoomphalina compressipes, Amanita citrina var. alba, Amanita rubescens, Amanita caesarea, Rhodocybe turuncata, Rhodocybe nitellina, Macrolepiota excoriata, Macrolepiota gracilenta, Macrolepiota procera, Lepiota ochraceofulva, Agaricus campestris, Agaricus excellens, Agaricus subperonatus, Psathyrella pyrotricha, Psathyrella lacrymabunda, Hypholoma elaeodes, Hypholoma sublateritium, Cortinarius venetus, Cortinarius largus, Cortinarius elegantissimus, Hebeloma crustiliniforme, Hebeloma leucosarx, Inocybe adaequata, Lactarius deliciosus, Lactarius quietus, Lactarius aurantiofulvus, Rusulla delica, Rusulla integra, Rusulla romellii, Rusulla alutacea, Rusulla aurea, Rusulla aurantiaca, Rusulla luteotacta, Rusulla atrorubens, Rusulla torulasa, Rusulla pectinatoides, Paxillus involutus, Boletus calopus, Boletus edulis, Boletus queletii, Xerocomus badius, Xerocomus moravicus, Lycoperdon perlatum, Scleroderma verrucosum.

A variety of macrofungi were determined as a result of botanical excursions carried out in the years 1995-1996 in Bursa and especially Uludağ. Specimens were removed with care to avoid damage and collections were individually wrapped. At the some time the colored photographs were taken, ecological informations and morphological features were noted. Then the specimens were taken to the laboratory and were examined microscopically. At the end of these studies the following 70 species of macrofungi were identified. Gyromitra esculanta, Disciotis venosa, Morchella elata, Verpa conica, Choiromyces meandraeformis, Cantharellus cibarius, Hydnum repandum var. rufescens, Ramaria aurea, Polyporus arcularius, Fomes fomentarius, Lenzites betulina, Ganoderma lucidum, Ganoderma applanatum, Fistulina hepatica, Stereum hirsutum, Hygrocybe citrina, Cuphophyllus subradiatus, Hygrophorus camarophyllus, Hygrophorus marzuolus, Armillaria mellea, Clitocybe nebularis, Collybia maculata, Collybia peronota, Marasmius oreades, Melanoleuca subpulverulenta, Mycena zephirus, Pseudoomphalina compressipes, Amanita citrina var. alba, Amanita rubescens, Amanita caesarea, Rhodocybe turuncata, Rhodocybe nitellina, Macrolepiota excoriata, Macrolepiota gracilenta, Macrolepiota procera, Lepiota ochraceofulva, Agaricus campestris, Agaricus excellens, Agaricus subperonatus, Psathyrella pyrotricha, Psathyrella lacrymabunda, Hypholoma elaeodes, Hypholoma sublateritium, Cortinarius venetus, Cortinarius largus, Cortinarius elegantissimus, Hebeloma crustiliniforme, Hebeloma leucosarx, Inocybe adaequata, Lactarius deliciosus, Lactarius quietus, Lactarius aurantiofulvus, Rusulla delica, Rusulla integra, Rusulla romellii, Rusulla alutacea, Rusulla aurea, Rusulla aurantiaca, Rusulla luteotacta, Rusulla atrorubens, Rusulla torulasa, Rusulla pectinatoides, Paxillus involutus, Boletus calopus, Boletus edulis, Boletus queletii, Xerocomus badius, Xerocomus moravicus, Lycoperdon perlatum, Scleroderma verrucosum.
Keywords: Botanik-Ekoloji-Türkiye-Bursa (Uludağ); Mantar-Türkiye-Bursa (Uludağ)