Duygusal öz yeterlik düzeyinin satış performansı üzerine etkisi : çok katlı pazarlama ile ekonomilerine gelir/ ek gelir sağlayan kadınlar üzerinde bir araştırma - Danışman, Büşra (My University, 2020)
Bu çalışmada, çok katlı pazarlama yöntemiyle gelir ya da ek gelir sağlayan, çok katlı pazarlama şirketlerinin kadın distribütörlerinin duygusal öz yeterlik düzeylerinin satış performansı üzerindeki etkisini araştırmaktadır. Araştırmada sadece kadın distribütörler incelenmek istendiğinden özellikle seçilmiştir. Araştırma sonucunda, çok katlı pazarlama firmalarında çalışan kadın distribütörlerin, duygusal öz yeterlik seviyelerinin satış performanslarına etkisi olduğu görülmüş ve demografik özelliklere göre duygusal öz yeterlik seviyelerinin ve satış performanslarının farklılık gösterdiği sonucuna varılmıştır.

The study is the effects of emotional self – efficacy on sales performance will be examined. Especially, only female distributors were selected in the research. As a result of research, emotional self-efficacy levels of female distributors have an effect on their sales performance in multi-level marketing companies and level of emotional self-efficacy and sales performances have differences according to demographic characteristics.
Keywords: Business; Çok Katlı Pazarlama Emotional Self- Efficacy; Duygusal Öz Yeterlik; İşletme; Marketing; Multi Level Marketing; Pazarlama; Satış Performansı; Selling Performance