Tanımlanmış hedef kitle reklamlarının etkinliği bağlamında Türkiye’de sektörel dergicilik ve reklam yönetimi - Bilgiç, Ayşe (My University, 2011)
TANIMLANMIŞ HEDEF KİTLE REKLAMLARININ ETKİNLİĞİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE'DE SEKTÖREL DERGİCİLİK VE REKLAM YÖNETİMİ Ekonomilerin gelişmesi ve iletişim ağlarının genişlemesi, ileri toplumlarda alt kollara ayrılan birçok mesleki ve ticari alanda, sektörel yayınların kullanımının yaygınlaşmasına yol açmıştır. Belirli bir sektöre yönelik yayın yapan mecralar, söz konusu sektörde bilgi, denetim, iletişim ve tanıtım aracı olarak etkinliklerini sürdürmektedir. Bu bağlamda sektörün üreticileri yani reklamverenlerinin reklam mesajlarını iletmeleri için tercih ettikleri ortamlar arasında ilk sırayı sektörel yayınlar almaktadır. Okuyucu, tüketici, tüketici satın alma eğilimi ve alım gücü belirli olan yani tanımlanmış bir hedef kitleye sahip olan sektörel yayınlar içinde ise periyot, baskı kalitesi, baskı tekniği esnekliği ve ulaşabilirlik açısından sektörel dergiler öne çıkmaktadır.

BUSINESS MAGAZINES IN TURKEY AND THEIR ADVIRTISING MANAGEMENT IN THE CONTEXT OF EFFECTIVENESS OF THE SPECIFIED TARGET AUDIENCE ADVERTISEMENTS Development of economies, and communication networks’ expansion have led to widespread use of business publications in many professional and commercial areas which are subbranching in advanced societies. The channels broadcasting for specific sectors are continuing their activities as information, control, communication and promotion vehicles in this sector. In this context business publications are in the first order in medias prefered by the sector’s producers which mean the advertisers to use for their advertising messages. In the business publications having specified target audience which means audience with known reader and consumer profile, consumer’s buying behavior and purchasing power; the business magazines stand out.
Keywords: Basın Ekonomisi; Reklam Yönetimi; Süreli Yayınlar