Keçi boynuzu (ceratonia silioua l.) nun Türkiye'deki coğrafi dağılışı, ekolojik ve floristik özellikleri - Günal, Nurten (Marmara Coğrafya Dergisi, 1998)
Bu çalışmada, ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde yayılış gösteren, Ege ve Akdeniz kıyılarında türce zenginleşen maki formasyonunun karakteristik bir elemanı olan keçi boynuzu (Ceratonia siiiçua L.) nun Türkiye'deki coğrafi yayılışı, ekolojik ve floristik özellikleri ele alınmıştır.
Geographical distribution, ecologic and floristic characteristics of ceratonia siligua l in Turkey