Endüstriyel laser ve uygulaması - Ekşi, Abdülkadir (My University, 1988)
Burada Laserin oluşumu ve endüstrideki kullanma alanları araştırılmıştır. Bunun yanında çeşitli Laser tip leri ele alınıp incelenmiş ve bunlara göre özellikleri belirtilerek faydalanıl ması üzerinde durulmuştur. Şimdiye kadarki imal usullerinin ya teknik nedenler le uygulanamadığı ya işleme sonuçlarının tatmin edici ol madığı kabul edilerek, yerine Laserle işleme yapılarak daha iyi sonuçlar elde edilmiştir. Montaj parçalarının sürekli olarak küçülmesi birleş tirme tekniğini daha küçük boyut alanlarına yayılmasını ge rekli kıl makta di r'o
Keywords: Makine Mühendisliği