Sorgulamaya dayalı laboratuvar uygulamalarının öğretmen adaylarının laboratuvar algısına tutumuna ve bilimsel süreç becerilerine etkisi - Duru, Mehmet Kürşad; Demir, Sibel; Önen, Fatma; Benzer, Elif (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2011)
Bilginin yapılanması ve anlamlandırılması bireyin kendi deneyimleri aracılığı ile oluşmaktadır. Laboratuvar çalışmaları, özellikle sorgulamaya dayalı laboratuvar uygulamaları bu açıdan önemlidir. Bu çalışmada, Fen ve Teknoloji Laboratuvar Uygulamaları dersinde rehbersiz sorgulama temelli laboratuvar uygulamasının fen ve teknoloji öğretmen adaylarının laboratuvar çevresini algılamalarına, laboratuvara karşı tutumlarına ve deneysel süreçleri kullanma becerilerine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
The effects of inquiry-based laboratory applications to preservice science teachers’ laboratory environment perceptions
Keywords: Fen Laboratuvarı, sorgulama temelli öğrenme