Database task management application - Bayram, Serdal (My University, 2007)
VERİTABANI GÖREV YÖNETİM UYGULAMASI Günümüzde birçok uygulamada, belirli zamanlarda otomatik çalıştırılan işler önemli bir ihtiyaç olarak görülüyor. Mevcut sistemlerin çoğunun buna çözümü her göreve ait ayrı bir iş parçacığı (thread) açılmasıdır. Bu, sistemde birçok gereksiz iş parçacıkların açılmasına neden oluyor. Diğer bir problem de oluşturulan görevlerin farklı sunucular üzerinde çalıştırılmasıdır. Dağıtık bir görev sistem yönetimi, uyguluma sahipleri için pahalı bir yazılımdır. Tek sunucu üzerinde çalıştırılan uygulamalar herhangi bir sistem çökmesi durumunda görev tamamlanmadan sonuçlanmasına neden oluyor. Yahut ta bazı sunucuların fazla yüklenmesine karşın başka bir sunucunun CPU kullanımın çok düşük değerlerde olduğu görülüyor. Bu tez kapsamında tasarlanmış ve gerçekleştirilmiş Veri Tabanında Görev Yönetim Uygulaması tüm bu problemlere çözüm sunmaktadır. Görevler veri tabanında saklanır ve görevlerin tek elden kontrolü, uygulamaya yeni bir görevin eklenmesi ve ayarlanması oldukça kolaydır. Sistem bir yük dengeleyicisi bölümü içeriyor, bu bölümle görevlerin en uygun kaynağa yönlendirilmesi sağlanıyor. Böylece kaynaklar arasında kullanım oranları dengeli olur. Ayrıca uygulamada görevlerin paralel alt bölümlere ayrılması ve bu bölümlerin kendi içinde iletişimini sağlayan Paralel İşleme parçası da bulunuyor. Bu sayede aynı görev birden fazla kaynakta aynı anda paralel olarak çalıştırılabiliyor.

DATABASE TASK MANAGEMENT APPLICATION Nowadays, in many applications, it is necessary to execute tasks at specific times. The solution of this problem for many current systems is to create different threads for each task. This results in too many life threads in the system at the same time. Another problem is to execute a created task on different servers. Distributed task system management software is expensive for application owners. The applications that run on one server only are not completed properly in case of server failure. In addition, it results in over-load of some servers while some other servers have low CPU usage. Database Task Management Application, designed and implemented in this study, provides solutions for all such problems. Tasks are stored on a central database; it is quite easy to control the tasks from a single point, and to add new tasks to the system. The system contains a Load Balancer module. Using this module, tasks can be dispatched to most suitable resources. Therefore, CPU utilizations among the resources are balanced. The application also involves a parallel processing module with which a task can be divided into sub tasks, and the subtasks can be executed on different servers simultaneously.
Keywords: Görev Planlaması; Veri Tabanı; Veri Tabanı Yönetimi