Fen alanında öğrenim gören üniversite öğrencilerinin akademik başarılarını etkileyen zihinsel olmayan faktörler - Kaymaz, Ahmet (My University, 2000)
FEN ALANINDA ÖĞRENİM GÖREN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN AKADEMİK BAŞARILARINI ETKİLEYEN ZİHİNSEL OLMAYAN FAKTÖRLER ÖZET Bu araştırmada fen alanında öğrenim gören üniversite öğrencilerinin akademik başarılarını etkileyen zihinsel olmayan faktörler incelenmiştir. Bu ankette Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerinden 326 öğrenci alınmıştır. Öğrencilere; · Aile ilişkileri · Gelir düzeyleri · Arkadaşlık ilişkileri · Motivasyonel durumları · Okul durumları ve kültürel ilişkileri İle ilgili 70 soru sorulmuştur. Bu sorulardan 20 tanesi akademik başarı ile ilişkili bulunmuştur.

In this research students who educated in science department in ünivercity have examined factörs about not interested in mind which effect their academic success in detail. 326 students who are in 4th class have taken a survey in Marmara Ünivercity in Atatürk Education Faculty at Chemistry, Physics, and biology departments. Students have asked 70 questions which are about Family relation, econamical level, Friendship relation, motivational condition and cultural relations. 20 of these questions have found related with acedemic success.
Keywords: AKADEMİK BAŞARI_TÜRKİYE; Eğitim; FEN BİLİMLERİ; Okul organizasyonu ve yönetimi; Öğrenci; Üniversite öğrencileri