Bozdağan'ın Ekonomik Coğrafyası - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Daha önceleri ekonomide hayvancılık ağır basan Bozdoğan, günümüzde tarım ağırlıklı ekonomiye sahiptir. Bunun başlıca sebebi, iklimin ve sulama şartlarının uygun oluşudur. İlçe ekonomisinde, tarımın yanı sıra tarıma dayalı sanayi ve daha çok tarım ürünlerinin alım satımına dayanan ticari faaliyetler vardır. Akçay Nehri’nin suladığı verimli Bozdoğan Ovası, tümüyle tarıma ayrılmıştır. Tarım faaliyetleri, günümüzde daha çok entansif olarak gerçekleşmektedir. Başlıca tarım ürünleri, pamuk, biber, tütün, soğan, incir, zeytin ve tahıl türleri oluşturmaktadır. Maden açısından zengin olmayan yörede, küçük çapta civa, zımpara, talk ocağı, alçıtaşı ocağı, maden kömürü ve mermer taş ocakları bulunmaktadır. Ancak bunların bazıları işletilmemekte, bazılarını da mevsimsel ve kısıtlı olarak işletilmektedir. İlçe merkezinin 29 km. doğusunda, Büyük Menderes Nehri’nin Akçay kolunun dar ve derin bir boğaz içinde aktığı alanda kurulan Kemer Barajı, elektrik üretiminde, sulamada ve taşkınlardan korunmada önemli paya sahiptir. Mevcut nüfusun tarım ve hayvancılıkla uğraşması, sanayi, ticaret ve ulaşımın zayıf olmasına yol açmıştır. Öte yandan, başta iklim olmak üzere, sanayinin gelişmesi için uygun coğrafi şartlar bulunmaktadır. Kısaca yörede temel ekonomik faaliyeti, yeryüzü şekilleri, iklimi ve toprak özelliğine uygun olarak gelişim gösteren tarım oluşturmaktadır.

Today, agriculture takes a larger scale of portion in economical activities, whereas previously stockbreeding was dominant in Bozdoğan. The significant cause of this is suitable climate and irrigation conditions. There are also industrial activities which are related with agriculture and beside this, the commercial activities of agriculture. The productive Bozdogan meadow is irrigated by the Akcay River and completely assigned for agriculture. Nowadays, agricultural activities are verified by modern techniques. The principal agricultural products are cotton, pepper, tobacco, onions, figs, olives and cereal sorts.
Economic Geography of Bozdogan
Keywords: Ziraat Mühendisliği; Coğrafya