Nasireddin Tusi’nin ahlak ve eğitim anlayışı - Şimşek, Azime (My University, 2005)
TEZ ÖZETİ Nasireddin Tûsî'nin Ahlâk ve Eğitim Anlayışı isimli tezimiz üç bölümden oluşmaktadır ve 124 sayfadır. Birinci bölümde hayatı ve eserleri anlatılmaktadır. İkinci bölümde ise onun ahlâk görüşüne yer verilmiştir. Ahlâk görüşü bireysel ve toplumsal olarak iki ana bölüme, toplumsal ahlâk görüşü ise aile ve şehir iradesi olarak iki alt bölüme ayrılmıştır. Üçüncü bölümde ise onun eğitim anlayışı Ahlâk-ı Nasırî isimli eserinin çeşitli yerlerinde geçen eğitime dair görüşleri bir araya getirilerek oluşturulmuştur. Aile, okul, sosyal çevre ve kişisel eğitim gibi alt başlıklara ayrılmıştır. Sonuç bölümünde genel bir değerlendirme yapılarak tez tamamlanmıştır Unser Tez Nasireddin Tûsî's Etik und Bildungs Wissen bestehtaus 3 Haupt abschnitten, die sich in 124 seiten aus-praegen. Wenn man die 3 Abschitte analysiert, besteht der erste Haupt abschitt mehrwiegend aus seiner Biografie. Das etische wissen von Nasireddin Tûsî wird im zweiten Abschitt dargestellt. İm letzten Abschitt, wird Nasireddin Tûsî's Bildungs perspektive in die Hand genommen. Als schlussatz wurde nch mal eine algemeire

zusammenfassung gegeben.
Keywords: Din; Din Eğitimi; İslam Dini; İslam mezhepleri ve reform hareketleri; Nasireddin Tusi