Plastik sanatlar eğitiminde desen çalışmaları - Bulut, Ümran (Eğitim Bilimleri Dergisi, 2003)
Desen çalışmak akılcı bir yöntem olarak plastik değerlerin, sanat terimlerinin ve kuramının öğrenileceği bir süreçtir. Bu süreç barındırdığı etkileyici ve eğitici dili ile kültürel ivmeyi yükselten yapıya sahiptir. Günümüzde çok daha kültürlü nesiller yetiştirilmesi gerekliliği, resim öğretmeni adaylarının sanatın özünü kavramasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle resim öğretmenliği lisans programında desen derslerine yeterli zaman ayrılmalıdır.
Keywords: Desen, kültür, yöntem, sanat, eğitim