Risk odaklı denetim ve bir uygulama - Kaşıkçı, Fulya (My University, 2006)
Kurumsal yönetim ve risk yönetiminin öneminin artması ve organizasyonların risk yönetimini hedeflere ulaşmada önemli bir araç olarak görmeleri, yönetimlerin günümüzde iç denetimden daha fazla katma değer beklemelerine sebep olmuştur. İç denetim bugün denetim komitesi ve yönetime güvence sağlayan yönetimsel kontrolün değerli bir parçası olarak algılanmakta ve organizasyonuna değer katan bir fonksiyon olarak görülmektedir. Son yıllarda iç denetim alanındaki en önemli gelişmelerden biri olan risk odaklı denetim ise, iç denetimden beklenen bu değerin ve performansın elde edilmesinde önemli katkıları olan bir yaklaşım olarak görülmektedir. Konusu risk odaklı denetim olan bu tezde günümüz iç denetim yaklaşımı olan risk odaklı denetim yaklaşımı anlatılmış, risk odaklı olarak gerçekleştirilen iç denetim faaliyetlerinin organizasyonlar için önemi ifade edilmeye çalışılmıştır.

RISK BASED AUDITING AND AN APPLICATION Over the last few years, the importance to strong corporate governance of managing risk has been increasingly acknowledged. Organisations are under pressure to identify all risks they face and to explain how they manage them to an acceptable level. Therefore management begins to demand more value added works from internal auditors in order to maintain an effective risk management. Today internal auditing is accepted as a function which is designed to add value and improve an organisation’s operations and it is also perceived as a precious part of executive control which provides reasonable assurance to audit committee and management. Risk based auditing is the most significant development in internal audit profession’s history. It has the potential to meet all expected requirement from internal audit. This thesis aims to explain the new internal auditing approach which is performed as risk based and state the value of the risk based internal auditing for organizations.
Keywords: Muhasebe Denetimi; Risk Yönetimi_Denetim