Kur'ân'da ru'yetullah kavramı (yaklaşımlar-değerlendirmeler) - Karatay, Yusuf (My University, 2017)
İslâm âlimlerinin çözümünü bulamadıkları, daha doğrusu nihâî bir sonuca ulaşamadıkları ve uzun süre tartışma konusu yaptıkları bu meselelerden biri de ru’yetullahtır.

One of the issues that Islamic scholars could not find a solution to, or rather, not reach a final result and that they have been discussing for a long time is Sight of Good.
Keywords: Allah; Allah’ın Görülmesi; İdrak; İman; İslam dini; Kur’an; Perception; Ru’yetullah; Sight of God; Tecellî Theophany; Transfiguration