Türkiye’de hızlı nüfus artışı ve istihdam sorunları - Boylu, Ersin (My University, 2010)
TÜRKİYE’DE HIZLI NÜFUS ARTIŞI VE İSTİHDAM SORUNLARI Bu çalışmada Türkiye’de hızlı nüfus artışı ve İşsizlik sorunları incelenmiştir. Ülkemizde diğer gelişmekte olan ülkeler gibi işsizlik sorunlarına etki eden faktörlerden birisinin de hızlı nüfus artışı olduğu görülmektedir. Ülkemizde nüfus artış hızının azalıyor olmasına karşı işsizlik çözülmeyi bekleyen bir problem olarak devam etmektedir. Çalışma genel olarak 4 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde nüfus hakkındaki iktisadi düşünce kısaca açıklanmıştır. İkinci bölümde nüfus artışı, nedenleri, Türkiye’de nüfus artışı ve nüfus konusundaki politikalar incelenmiştir. Üçüncü bölümde İşsizlik konusu incelenmiş, işsizliğin çeşitleri, nedenleri ve işsizlikle mücadele politikalarına değinilmiştir. Son bölümde ise hızlı nüfus artışı ile işsizlik arasındaki ilişki incelenmiştir.

RAPID POPULATION GROWTH AND UNEMPLOYMENT PROBLEMS IN TURKEY In this study, rapid population growth and unemployment problems in Turkey will be analysed. It is observed that rapid population growth is one of the factors which effect unemployment problem in Turkey like other developing countries. Inspite of decline in the population growth rate in Turkey, unemployment is stil a problem which should be solved. This study is divided into 4 chapters. In the first chapter, economic thoughts about population will be briefly explained. In the second chapter, population growth, its reasons, population growth and policies about population in Turkey will be examined. In the third chapter, the subject of unemployment will be analysed and types and reasons of unemployment and policies against unemployment will be mentioned. In the last chapter, the relation between rapid population growth and unemployment will be examined.
Keywords: İstihdam_Türkiye; Nüfus Artışı_Türkiye