Bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümü öğrencilerinin mesleki beklentilerinin incelenmesi - Erdoğan, Yavuz (Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi, 2008)
Bu araştırmanın amacı; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) öğrencilerinin mesleki beklentilerinin belirlemektir. Bu amacı gerçekleştirmek üzere Çukurova, Dokuz Eylül, Gazi, Karadeniz Teknik, Marmara, Ondokuz Mayıs ve Uludağ üniversitelerinin BÖTE bölümlerinde öğrenim görmekte olan 526 lisans öğrencisine araştırmacı tarafından geliştirilen bir anket uygulanmıştır. Ankette yer alan her bir maddenin, öğrencilerin demografik özelliklerine bağlı olarak değişip değişmediğini belirlemek amacıyla Ki-Kare (c2) testi uygulanmıştır. Analizler sonucunda, BÖTE bölümü öğrencilerinin mesleki beklentilerinin cinsiyetlerine, ailelerinin gelir düzeylerine, öğrenim görmekte oldukları sınıf ve üniversitelere bağlı olarak değiştiği belirlenmiştir.
Keywords: Bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümü, BÖTE, öğretmenlik, mesleki beklenti