Coğrafya Öğretiminde Oluşturmacı Öğretim Yönteminin Öğrencinin Akademik Başarısına Etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2005)
Bu çalışmada, oluşturmacı öğretim yönteminin ortaöğretim coğrafya öğretiminde uygulanmasının öğrenci başarısına etkisi araştırılmıştır. Geleneksel öğretim yöntemi ile dünyada gittikçe yaygınlaşan bir öğretim yöntemi olan oluşturmacı öğretim yöntemini karşılaştırmak amaçlanmış, oluşturmacı öğretim yönteminin başarıda daha etkili olduğu savunulmuştur. Bunun için oluşturmacı öğretim yaklaşımının uygulandığı bir deney grubu, bir de geleneksel öğretim yönteminin uygulandığı bir kontrol grubu seçilmiştir. Her iki gruba da aynı konular, aynı zamanda işlenmiştir. Konular işlenmeden önce yapılan açık uçlu soruları ile deney grubu ve kontrol gruplarının hazır bulunuşluk düzeyleri belirlenmiştir.

In this study, the effect of the implementation of constructive method in high school geography lessons is investigated. The main purpose of the study is to compare the traditional and the constructive teaching methods. Two student groups are picked in order to make the comparison; the experiment and the control groups that for the experiment group the constructive teaching method and control group the traditional teaching method is implemented. The same subjects are taught at the same time for both groups. The readiness levels of the experiment and the control groups are tested with open-ended questions before the subjects are taught.
The Effect Of Achievement Academic Of Constructive Method In Geography Education
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları; Eğitim, Özel