XVI. asır Osmanlı mutasavvıfı Şemʿî Efendi’nin Tuhfetü’l-Âşıkîn isimli eseri ( metin ve inceleme) - Usta, Seda (My University, 2017)
Bu çalışmada üç yazma nüshası bulunanTuhfetü’l-âşıkîn’in günümüz Türkçesine çevrimyazımı yapılmış, Arapça ve Farsça kısımlar tercüme edilmiş, eserde yer alan iktibaslar tespit edilmeye ve eserin muhtevâsı değerlendirilmeye çalışılmıştır.

In this work, Tuhfetü’l-âşıkîn having three manuscript copies was transliterated in Turkish letters, translated Arabic and Persian parts, quotations taking place in the work were tried to be discovered and the content analysis was made.
Keywords: İslam dini; Tasavvuf; Tasavvuf Din Mysticism Religion