İnsan kaynakları yönetiminde eğitim - Ergen, Erbil (My University, 2005)
Bu tezde, insan kaynakları yönetiminin en önemli fonksiyonlarından biri olan eğitim kavramının tanımlanması, eğitimin insan kaynaklarındaki ve işletme içerisindeki rolü, eğitim sistemleri ve programlarının oluşturulması ve değerlenmesi aşamaları incelenmektedir. Bu çalışmada, işletmelerin günümüz rekabet ortamında yaşamlarını devam ettirebilmelerinin sahip oldukları insan kaynaklarına bağlı hale geldiği işgörenlerin öğrenme ve bilgi oluşturma yeteneklerinin ön plana çıktığı ve işletme başarısı için bir anahtar haline geldiği ileri sürülmektedir. Ayrıca, bilginin ve becerilerin oluşturulmasında iş bireyselliği aşarak işletmeyi ilgilendirir hale gelmesinin, gerek işletmeler gerekse insan kaynakları yönetimi için eğitim faaliyetlerini vazgeçilemez bir duruma getirdiği savunulmaktadır.

This thesis intends to describe, one of the most important functions of human resources management which is the concept of training, to analyse the importance and role of training in the human resources management and in an enterprise and to scrutinize and the preparation and evaluation of training system and programs. It argues that the survival of enterprise within the current competitive environment largely depends on their human resources. The training and education and skill enhancement of labour force have become the key for success. The thesis also emphasis that the creation of knowledge and talent goes beyond individuality and very much concerns enterprises. Thus training and education have become indispensable for enterprises.
Keywords: İnsan Kaynakları Yönetimi