Sinema filminde kurgunun izleyici algısına katkısının incelenmesi - Budak, Volkan (My University, 2017)
Bu çalışma sinema ve bilim ilişkisini temel alarak sinemada kurgu kavramını açıklamayı amaçlamaktadır. Sinema yapıtı, belirli bir adrese yönlendirilmiştir.

This study aims to explain the editing in film-making based on the relation between cinema and science. A cinematographic work addresses a certain recipient.
Keywords: algı; cinema; editing principles; editing rules; Kurgu; kurgu kanunları Editing; kurgu prensipleri; perception; Psikolojik yönler; Sinema; Sinema seyircileri