Örgüt iklimi üzerinde kültürün etkisi - Önen, Lerzan (My University, 2008)
Bu çalışmanın temel amacı, örgütteki kurucuların ya da üst yönetim kadrosunun ait olduğu baskın kültürün örgüt iklimi üzerindeki etkisinin araştırılmasıdır. Araştırmada öncelikle çalışmaya ışık tutacak literatürden yararlanılarak belli başlı kavramlar açıklanmıştır. Kültür, örgüt kültürü, örgüt iklimi, toplam kalite yönetimi gibi kavramlar incelenmiştir. Liderlik kuramlarına ve yönetim – kültür ilişkisine de değinildikten sonra tepe yönetimleri ya da kurucuları farklı kültürlerden seçilen üç farklı kurumda çeşitli çalışanlarla yapılan mülakatlara yer verilmiştir.

The main purpose of this study is to determine the effect of top managers’ or founders’ culture of a company on organizational climate. Some concepts such as culture, organizational culture, organizational climate, total quality management are explained to make the study more clear. After explaining leadership theories and the relationship between management and culture; interviews made on employees working in three different companies are shown.
Keywords: Halkla İlişkiler; Kültür; Örgüt İklimi; Örgütsel Davranış