Vergilendirme Yetkisinin Sınırlandırılması - (:unkn) unknown (My University, 2007)
Devlet, egemenlik gücüne dayanarak mali alanda kullandığı vergilendirme yetkisini ulusal düzeyde kullanmaktadır. Fakat, bir kişinin birden fazla devletin vergi yasalarının egemenliği altında olması durumunda vergilendirme yetkilerinde çakışma ortaya çıkmaktadır. Bu durumda, bir kişinin her iki devletin yasalarına göre ayrı ayrı vergilendirme konusu sayılmasıyla çifte vergilendirme durumu ortaya çıkmaktadır. Çifte vergilendirmeyi önlemek amacıyla anlaşmalar yaparak ve vergilendirme ilkelerinden birini seçerek ulusal düzeydeki vergilendirme yetkilerini sınırlandırmaktadırlar. Ulusal düzeyde, evrensel bildirgelerde bu alandaki sınırlamaların yaygınlaşmasıyla bildirgelerin anayasal düzleme taşınmış bulunması vergi yapıcıların vergilendirmeye yönelik yetkilerini belli kısıtlara bağlamıştır.

Government uses its taxation power in the national level, depending on its domination power. However, if one person is under more than one country, there appears conflict in taxation power. In this case, one person is taxed according to the each country, thereby double taxation condition exists. In order to prevent double taxation, national taxation power are limited by making agreements and choosing one of the taxation principles. In the national level, taxation power of tax leviers are constrained by moving universal notifications to constitutional area.
Limiting Taxation Power