İndirgenmiş Grafen Oksit ile Kaplanan Pamuk Kumaşın Elektriksel _x000D_ İletkenlik ve Haslık Özelliklerinin İncelenmesi - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Bu çalışmada, %100 grafen oksit içeren pat hazırlanarak rakle kaplama makinasında pamuk kumaş üzerine kaplama işlemi gerçekleştirildi. Bu amaçla, grafit partiküllerden kimyasal oksidasyon yöntemiyle grafen oksit sentezlendi. Herhangi bir yardımcı kimyasal kullanılmadan hazırlanan %100 grafen oksitten oluşan hidrosol ile kaplama işleminin ardından grafen oksitin elektriksel olarak iletken yapıya dönüşmesi amacıyla C vitamini ile indirgeme işlemi uygulandı. Grafen oksit ve indirgenmiş grafen oksit kaplanmış kumaşın karakterizasyonu Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi (FTIR) ile gerçekleştirildi ve yüzey özellikleri taramalı elektron mikroskobu (SEM) ile incelendi. Elektriksel direnç, dört nokta prob tekniği ile ölçüldü. Yıkama ve sürtme haslık testleri gerçekleştirilerek indirgenmiş grafen oksit kaplı kumaşın elektriksel direnç dayanımı belirlendi. Buna göre, grafen oksit kaplanan pamuk kumaşta elektriksel direnç 4.46E+06 Ω/□ olarak elde edildi ve C vitamini ile indirgeme işlemi sonrası elektriksel direnç 2.56E+02 Ω/□ olarak ölçüldü. Yıkama sonrasında elektriksel direnç değerinde kaydadeğer bir değişim olmadığı ancak haslık testleri sonrasında bir miktar artış olduğu gözlendi. Ayrıca, indirgenmiş grafen oksit kaplı pamuk kumaşın elektromanyetik kalkanlama etkinliği de incelendi ve kumaşın katlanmasıyla kalkanlama etkinliğinin arttığı görüldü.

In this study, 100% graphene oxide containing paste were prepared and coated on cotton fabric in a knife coating machine. For_x000D_ this purpose, graphene oxide is synthesized from graphite by the chemical oxidation method. After the coating process of _x000D_ graphene oxide hydrosol which is prepared without any auxiliary chemicals, the reduction process with Vitamin C was applied _x000D_ to obtain the electrically conductive structure. The characterization of graphene oxide and reduced graphene oxide coated cotton _x000D_ fabric was carried out by Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) and the surface properties were examined with _x000D_ scanning electron microscopy (SEM). The electrical resistivity was measured by four point probe technique. The durability of _x000D_ electrical resistivity after washing and rubbing fastness tests was also determined. The electrical resistivity of graphene oxide _x000D_ coated cotton fabric was obtained as 4.46E+06 Ω/□ and after the Vitamin C reduction process, the electrical resistivity was _x000D_ measured as 2.56E+02 Ω/□. It was observed that there was no significant change in electrical resistivity after washing test _x000D_ while the electrical resistivity increased after the rubbing fastness tests. Additionally, the electromagnetic shielding _x000D_ effectiveness of reduced graphene oxide coated cotton fabric was tested and it was seen that the electromagnetic shielding _x000D_ effectiveness was increased with the plying of fabric.
The Investigation of Electrical Conductivity and Color Fastness Properties of Reduced Graphene Oxide Coated Cotton Fabric