Kredi kartı sahteciliği - Kılıç, Ramazan (My University, 2010)
Kredi kartları, dünyada finansal sistemin gelişmesiyle günden güne kullanımı artan bir ödeme aracıdır. Kredi kartı kullanımının yaygınlaşması ile birlikte kredi kartlarında sahtecilik de çoğalmaktadır. Kredi kartı sahteciliği kredi kartını kullanan ve kullandıran tarafların ciddi boyutlarda finansal kayıplar yaşamalarına neden olmaktadır. Çalışmamızda; kredi kartı ve kredi kartı sahteciliği kavramları vurgulandıktan sonra kredi kartı sahtecilik çeşitleri, kredi kartı sahteciliğine karşı geliştirilen ürünler ve kredi kart sahteciliğine karşı kredi kartı taraflarının dikkat etmesi gereken hususlar belirtilmiştir. Kredi kartı sisteminin Türkiye’de ve diğer ülkelerdeki durumu ortaya konularak kredi kartı sahteciliği konusunda karşılaştırma yapılmıştır. Ayrıca kredi kartı sahteciliği ile ilgili Türkiye’deki hukuki önlemler anlatılmıştır. Bu çalışmanın amacı; kredi kartı sahteciliğini minimize edilebilecek ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Bu amaçla, kredi kartı sahteciliği çeşitleri ve sahteciliğe karşı dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılmaya çalışılmış, kredi kartı taraflarının sahteciliğe karşı geliştirilen ürünleri tanımaları ve bu ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması gereği ortaya konulmuştur. Ayrıca, kredi kartı sisteminin Türkiye’de ve diğer ülkelerdeki durumu ortaya konularak kredi kartı sahteciliği konusunda karşılaştırma yapılmıştır. Kredi Kartı, Kredi Kartı Sahteciliği, Kredi Kartı Güvenlik Tedbirleri

To prefer credit cards as a means of payment , growing and rising from day to day. With this growth in credit card , credit card fraud is also growing and diversifying. For issuer banks, credit card fraud to constitute a very serious financial losses. In our study, first of all we highlight to the definition of credit card then credit card fraud, credit card fraud types, credit card products developed against fraud and the issues which cardholders attend aganist credit card fraud are stated. Credit card system in Turkey and other countries are introduced in the case of credit card fraud and have been made about the comparison. Moreover, credit card fraud device in Turkey is described. Our purpose in this study to generalize the use of products that minimizing credit card fraud. Therefore credit card fraud and fraud types with the issues which cardholders attend aganist credit card fraud are implied to urge the necessity of products that minimizing credit card fraud. Furthermore credit card system in Turkey and other countries are introduced in the case of credit card fraud and have been made about the comparison. Credit Cards, Credit Card Fraud, Credit Card Security Policy
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; Kredi Kartları