Türkistan aydınlarından Alihan Töre (1885-1976): hayatı, faaliyetleri ve fikirleri - Shokirova, Feruza (My University, 2017)
Alihan Töre Sağunî (1885-1976), vatanı Türkistan’ın önce Çarlık, daha sonra Bolşevik Rusya tarafından yönetildiği devirde yaşayan âlim, hürriyet mücadelecisi, siyasetçi, yönetici, tarihçi, şair, tabip ve ediptir.

Alihan Tore Saguni (1885-1976) was a scholar, freedom fighter, politician, ruler, historian, poet, physician and a writer who lived in Turkestan while it was initially ruled under Tsarist regime, then followed by the Bolshevik Russia.
Keywords: Alihan Tore; Alihan Töre; Alihan Töre, (1885-1976); Biyografi; Devlet adamları; Doğu Türkistan Cumhuriyeti; East Turkestan Republic; Görüş ve düşünceleri; Kurtuluş Cemiyeti; Liberation Society; Siyaset ve yönetim; Türkistan