TV YAYINCILIĞI ALANINDAKİ DİJİTAL TV PLATFORMLARI SOSYAL PAYLAŞIM AĞLARINI NEDEN KULLANIRLAR? - (:unkn) unknown (My University, 2017)
İletişim sektöründeki birçok teknolojik yeniliklerin en önemlilerinden biri de dijitalleşmedir. Dijital yayıncılığın başlamasıyla dijital TV platformları gelişmeye başlamış, analog TV yayınlarının sınırlı kanal sayısı ve daha düşük olan yayın kaliteleri, dijital yayınlarda hem nicelik olarak artmış hem de nitelik olarak değişmiştir. Dijitalleşmenin artmasıyla uydu, kablo ve karasal yayınlardaki kanal sayısı artarken, dijital kodlarla daha net ses ve görüntü elde edilmiştir. Dijital yayıncılık teknolojisi tek yönlü iletişimi karşılıklı iletişime dönüştürmüş ve etkileşime olanak sağlamıştır. "Öde izle" veya "görülme başına öde" gibi ücretli yayınları izleme imkanları ile hava, trafik, borsa ve spor bilgilerinin paylaşımı, dijitalleşmeyle beraber TV yayıncılığında gelinen son aşamanın birer uygulamasıdır. Tüm bu olanakları, kurdukları teknik alt yapı ile yaygınlaşmasını sağlayarak, izleyicilerin kullanımına sunanlar dijital TV platformlarıdır. TV izleyicisine çok farklı içerik ve çeşit sunan dijital TV platformları, oluşturdukları ürün ve fiyat paketleri ile ürün alternatiflerini değişik yollarla izleyiciye tanıtırlar. Klasik pazarlama yöntemlerini kullandıkları gibi, sosyal ağları da etkin şekilde kullandıkları görülmektedir. Bu çalışmada Türkiye'nin önde gelen dijital TV platformlarının sosyal paylaşım ağlarına ilgileri, kullanma sebepleri ve kullanım biçimleri kendi sosyal medya sayfalarından verilen örneklerle analiz edilmeye çalışılacaktır

One of the most important of many technological innovations in the communication sector is digitalization. By the beginning of digital broadcasting, digital TV platforms have begun to develop, the limited number of channels of analog broadcasts and the lower quality broadcasts have increased both in quality and in quantity. With the increase in digitization, the number of channels in satellite, cable and terrestrial broadcasts has increased, and clearer audio and video have been obtained with digital codes. Digital broadcasting technology has transformed one way communication into mutual communication and enabled interaction. “Pay-TV” and “pay per view”, as well as the sharing of air, traffic, stock exchange and sports information, are the last stages of TV broadcasting as a result of digitalization. Digital TV platforms are the platforms that make these facilities available to viewers by providing them with the technical infrastructure they build. Digital TV platforms, which offer a wide variety of content to TV viewers, introduce product and price packages and product alternatives to the audience in different ways. As they use classical marketing methods, they seem to use social networks effectively. In this study, we will try to analyze the relevance, usage reasons and usage patterns of social media networks of Turkey's leading digital TV platforms with samples given from own social media pages
WHY DO THE DIGITAL TV PLATFORMS IN THE FIELD OF TV BROADCASTING USE THE SOCIAL SHARING NETWORKS?