Rosuvastatin kalsiyum ve Ezetimib’in kombine tabletlerden uv/ vıs-spektrofotometrik yöntem kullanılarak birlikte tayini - Demir, Volkan (My University, 2017)
Amaç: Bu çalışmanın amacı Rosuvastatin kalsiyum ve Ezetimib etken maddelerini içeren tabletlerde bu etken maddelerin bir arada miktar tayini için ultraviyole görünür bölge spektrofotometrik bir yöntem geliştirilmesidir.

Aim: Develop an ultraviolet-visible spectrophotometric method for the simultaneous determination of rosuvatatin calcium and ezetimibe from combined tablet formulations.
Keywords: Analitik kimya; Derivative; Ezetimib; Ezetimibe; Farmakoloji; İlaçlar; Miktar Tayini Rosuvastatin Calcium; Quantification; Rosuvastatin Kalsiyum; Tedavi; Türev; Uv-Vis Spectrophotometry; UV-Vis Spektrofotometri