Halveti evradı (Vird-i Settar) nın Rumeli’deki okunuşu ve müzikal analizi - Erdaş, Safiye Şeyda (My University, 2011)
HALVETÎ EVRÂDI (VİRD-İ SETTÂR) NIN RUMELİ’DEKİ OKUNUŞU VE MÜZİKAL ANALİZİ Bu çalışmanın amacı “evrâd” okuma geleneğini incelemek ve müzikal olarak analiz etmektir. Çalışmanın başında tekke musikîsi ve Halvetîlik hakkında genel bilgi verilmiştir. Balkanlarda ki tasavvufî hayat ve Süleyman Efendi Tekkesi hakkında bilgi verildikten sonra tespit edilen evrâd metni sunulmuştur. Ardından evrâd notası verilmiş ve müzikal analizi yapılmıştır. Evrâd metninin orijinal fotoğrafları, Süleyman Efendi Tekkesinin fotoğrafları ve evrâd kaydı tezin sonunda verilmiştir.

READING OF EVRÂD OF HALVETÎ (VİRD-İ SETTÂR) IN RUMELIA AND IT’S MUSICAL ANALYSIS The aim of this study is to examine the tradition of reading Evrâd and analyze the musical. General information about Sûfi Music and Halvetiyye are given at the beginning of the study. After the informations about the mystical life in the Balkans and Tekke of Süleyman Efendi is presented the detected text of Evrâd is presented. And then the Evrâd note and musical analysis was given. The original photos of Evrad text, photos of the tekke of Süleyman Efendi and the record of Evrâd is presented at the end of the thesis.
Keywords: İslam Dini; İslam Dini_Müzik