Saroz Körfezi’ndeki (Kuzey Ege Denizi, Türkiye) kancaağız pisi balığı'nın, citharus linguatula (linnaeus, 1758), total boy-otolit boyu arasındaki ilişki - Cengiz, Özgür; İşmen, Ali; Özekinci, Uğur; Öztekin, Alkan (Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2012)
Bu çalışma Eylül 2006-Eylül 2008 tarihleri arasında, 2000 yılından beri trol avcılığına kapalı olan, Saroz Körfezi’nde gerçekleştirilmiştir. Toplam 477 kancaağız pisi balığının (Citharus linguautula) total boy-otolit boyu arasındaki ilişki incelenmiştir. Total boy-otolit boyu arasındaki ilişki dişi, erkek ve tüm bireyler için, sırasıyla, TB=3,5168OB-0,6269, TB=3,3486OB-0,3553 ve TB=3,6196OB-1,2721’dir.
Keywords: Kancaağız pisi balığı; Citharus linguatula; Saroz Körfezi; Türkiye