Türk anayasalarında egemenlik kavramı ve tarihsel gelişimi - Pehlivan, Hasan Basri (My University, 2020)
Klasik egemenlik kavramının gittikçe sınırlandırıldığı hatta geçerliliğinin kalmadığını savunan görüşler olmasına rağmen başlangıçtan bugüne içte “sınırsız, mutlak, bölünmez ve devredilmez” yetkileri dışarıda “bağımsız” olma niteliği nisbi olarak değişime uğramış olmasına rağmen egemenlik kavramı halen güçlü bir şekilde varlığını sürdürmektedir.

However, the concept still firmly subsists despite the fact that the idea of unlimited, absolute, indivisible, inalienable and independence has relatively developed in meaning inland and abroad respectively.
Keywords: 1918-; Cumhuriyet; Devlet; Egemenlik; History; King; Kral; Kurtuluş Savaşı, 1919-1923; Millet State; Nation; Republic; Revolution, 1919-1923; Sovereignty; Tarih; Turkey; Türkiye