TÜRKİYE - KAZAKİSTAN TİCARİ İLİŞKİLERİ - (:unkn) unknown (My University, 2017)
Bu çalışmada 1992-2014 yıllarını kapsayan, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticari ilişkiler ele alınmıştır. İlişkilerin 1992 yılından başlamasının sebebi, 1991 yılının sonunda egemenliğini ilan ederek bağımsız olan Kazakistan'la diplomatik ve ticari ilişkilerin 1992 yılından itibaren başlamasıdır. Toplam 23 yılı kapsayan bu sürede iki ülke arasındaki ticari ilişkiler, ürün bazına inilerek incelenmiştir. Yıllar itibariyle ticareti hangi ürünler şekillendirmiş, hangi ürünler ne yoğunlukta ticaretin konusu olmuş, bunlar ortaya konulmaya çalışılmıştır

In this study, commercial relations between Turkey and Kazakhstan covering the years 1992-2014 are discussed. The relationship began in 1992, because Kazakhstan declared independence at the end of 1991 and diplomatic and commercial relations with Kazakhstan started since 1992. Trade relations between the two countries in this period of 23 years were investigated for in some products. It is tried to put forth that as the years, which products shaped the trade and what products have been the subject of trade at which intensity
Turkey - Kazakhstan Commercial Relations
Keywords: Tarih