Müderris Mehmed Efendi hayatı ve şiirleri - Morgül, Ayşe (My University, 2019)
Müderris Yılancıoğlu Mehmed Efendi’nin hayatı ve şiirlerini konu almaktadır. Amacımız, Anadolu’da yetişmiş ancak unutulmaya yüz tutmuş bir âlim ve şairin saf ve temiz bir halk edebiyatı ürünü olan şiirlerini derli toplu bir çalışma ile ortaya koymaktır.

This paper covers the life and poems of Mudarris Yilancioglu Mehmed Efendi, who did scholarly works around the region he grew up and witnessed the establishment years of the republic as a medrasa scholar during the late Ottoman.
Keywords: Folk Poetry; History; Islam; İslam; İslamic literature; Müderris Mehmed Efendi Yılancıoğlu Şiir Ebyat Halk Edebiyatı Yılancıoğlu Mehmed Efendi; Tarih