Nütrisyon Desteğinin Laparoskopik Ayarlanabilir Stomalı Mide Bandı Ameliyatının Sonuçlarına Etkisi: Olgu sunumu - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Günümüzde çok yaygın kullanılan bir cerrahi yöntem olan, laparoskopik ayarlanabilir stomalı mide bandı ile mor- bid obez olgumuza toplam yiyecek alım miktarı kısıtlanarak ağırlık kaybettirildi. Olgumuzun diyeti, cerrahi yönteme özel dört evre olarak düzenlendi. Postoperatif altı ay boyunca oral enteral beslenme desteği ile modüler toz protein verildi. Laparoskopik ayarlanabilir stomalı mide bandı uygulaması ile fazla kilosunun %50ini kaybetmesi sağlandı.

Laparoscopic adjustable gastric banding is the most common bariatric procedure worldwide. The postoperative diet for our case was adjusted in four stages for our case. The patient received oral supplementation and modular protein preparation for six months. The patient had 50% excess weight loss.
Effects of Nutritional Support on Outcomes After Laparoscopic Adjustable Gastric Banding: A Case Report
Keywords: Cerrahi