Türkiye’nin yenilenebilir enerji politikaları ile AB 2030 enerji stratejilerinin uyumu - Keivanfar, Mohammad (My University, 2017)
Nüfus artışı, şehirleşme, sanayileşme ve hükümet politikaları gibi faktörler nedeniyle enerji geçmişe kıyasla daha önemli bir faktör haline gelmiştir. Enerji verilerini incelemek, arz ve tüketim enerjisinin arttırılması, fosil enerji kaynaklarının rolü ve yeni enerjilerin (yenilenebilir enerji gibi) paylaşımına vurgu yapmaktadır.

Due to some factors such as population growth, urbanization, industrialization and government policies; energy has become more valuable compared to the past. Moreover, surveys were done recently reveals the need of emphasizing on increasing energy supply and consumption, the role of fossil energy sources and the share of new energies such as renewable energy.
Keywords: 2030 AB Enerji Stratejisi; 2030 EU Energy Strategy; Avrupa Birliği; Enerji kaynakları; Enerji politikası; Turkey Renewable Policies; Türkiye; Türkiye Yenilenebilir Politikaları Renewable Energy; Yenilenebilir enerji