Trigeminal nevralji - DERGİN, GÜHAN (İstanbul Tıp Kitabevi, 2022)
Diş hekimlerinin sıklıkla karşısına çıkan ve çene yüz bölgesinde paroksismal ağrı ile karakterize kronik nöropatik ağrı bo-zukluğu olan trigeminal nevralji, \"Tic Doloreux \" adıyla da bilinmektedir.Nervus trigeminus’un genellikle ikinci ve üçüncü dalları olan maksiller ve mandibular si- nirleri tutan trigeminal nevralji, diş hekimliği tarihi boyunca diş hekimlerinin tanı koymada güçlük çekmesine, kimi zaman da diş kaynaklı ağrı zannedilerek sağlıklı dişlerin tedavilerine- çekimlerine yol açmıştır. Günümüzde diş hekim- lerinin artık son derece yakından tanıdığı bu has- talığın teşhiş ve tedavisi, klinik pratiğinde büyük önem taşımaktadır.
Keywords: Diş Hekimliği; Sağlık Bilimleri; Dentistry; Health Sciences; Klinik Tıp (MED); Klinik Tıp; DİŞ HEKİMLİĞİ, ORAL CERRAHİ VE TIP; Clinical Medicine (MED); CLINICAL MEDICINE; DENTISTRY, ORAL SURGERY & MEDICINE; Periodontoloji; Ortodonti; Ağız Cerrahisi; Diş Hijyeni; Dişçilik Hizmetleri; Diş Hekimliği (çeşitli); Periodontics; Orthodontics; Oral Surgery; Dental Hygiene; Dental Assisting; Dentistry (miscellaneous); General Dentistry