Ekonomik konjonktür parametresi bağlantılı reel efektif ABD doları tahmini için bir model denemesi (X-11 yöntemi ile) - Ölmez, Taylan (My University, 2007)
EKONOMİK KONJONKTÜR PARAMETRESİ BAĞLANTILI REEL EFEKTİF ABD DOLARI TAHMİNİ İÇİN BİR MODEL DENEMESİ (X-11 YÖNTEMİ İLE) Yapılan çalışma, ekonomik konjnktür ilişkili Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) aylık ortalama reel efektif ABD Doları kur değerlerinin gelecek dönem tahminine ilişkindir. Uygulmada X-11 tahmin tekniği kullanılmıştır.

AN APPLICATION FOR FORECAST OF REAL EFFECTIVE USD RELATED TO BUSINESS-CYCLE (WITH X-11 FORECASTING TECHNIQUE) This study aims to forecast next period’s Central Bank of Republic of Turkey (CBRT) monthly average real effective USD exchange rate that is due to business-cycles. X-11 forecasting technique has been used for application to achive this aim.
Keywords: Ekonomi; Ekonomik Konjontür; Konjonktür Dalgalanmaları; Zaman Serileri