Klasik dönem kelâmında bilgi edinme kaynaklarının kuvvet değeri - Borsbuğa, Mustafa (My University, 2017)
Bu çalışma, hicrî III-V. (Milâdî IX-XI.) yüzyılları klasik dönem kelâmındabilgi kaynaklarının kuvvet değerini konu almaktadır. ABSTRACT The present study discusses the epistemic value of the sources of knowledgein classical kalam between hijri III-V centuries.
Keywords: accurate news; Akıl; Bilgi Kaynağı; Certain information; Duyu; Haber; İktisabi bilgi; İslam dini; Kelam; Kesin Bilgi; reason; sense; Zaruri bilgi Source of knowledge