Yöneticilerin bilgi ve belge yönetimine yaklaşımları üzerine bir araştırma - Kara, Özlem (My University, 2008)
YÖNETİCİLERİN BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİNE YAKLAŞIMLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Son yıllarda yönetim anlayışında küreselleşme, değişim, mükemmellik, rekabet gibi faktörler ön plana çıkmıştır. Bilgi, işletmeler açısından en önemli unsur haline gelmiştir. İşletmelerin etkin olabilmesi doğru, tam ve zamanında sağlanan bilgilere bağlıdır. Bu nedenle kurumsal bilgi kaynaklarının düzenlenmesi, üretilmiş olan bilgi ve belgelerin yönetilmesi önem kazanmıştır. Yöneticilerin, yönetim fonksiyonlarını yerine getirirken daha verimli ve başarılı olabilmeleri kurumsal bilgi kaynaklarının kullanılmasına bağlı olarak gelişmektedir. Bunun için yöneticilerin, kurum içerisinde üretilmiş olan bilgi ve belgelerden de faydalanmaları gerekmektedir. Bu çalışmada, farklı işletmelerdeki yönetim kademelerinde çalışan yöneticilerin, kurumlarındaki mevcut bilgi ve belge merkezlerinden hangi amaçla, ne sıklıkla yararlandıkları, bilgi / belge yönetimine bakış açıları ve yaklaşımları üzerine bir araştırma yapılmıştır.

A STUDY ABOUT THE APPROACH OF ADMINISTRATORS ON INFORMATION AND RECORD MANAGEMENT In recent years factors like globalisation; changing; excellence; computing sticked out in managment concept. Information has gained the status of most important item in view of businesses. Efficiency of businesses depend on the appropriate; absolute and on time supplied information. Therefore; ordering information sources and managing produced information&documets gained importance. To be more efficient and successful of managers in full filling management functions connects the using of corporate infrmation sources. Thus managers should benefit from the in association produced information&documents. In this work; for which aim and frequency of using existing information&documets of managers who are working in different managment steps of businesses have been searched. Also their point of view and approaches are investigated.
Keywords: Bilgi ve Belge Yönetimi; Bilgi Yönetimi; Yöneticiler, Bilgi