Türk sosyal güvenlik hukukunda teklik ilkesi - Karaman, Mehmet Halis (My University, 2000)
Türk Sosyal Güvenlik Hukukunda Teklik İlkesi başlığını taşıyan yüksek lisans tez çalışmam, giriş paragrafı hariç üç bölüm ve sonuç paragrafından oluşmaktadır. Giriş paragrafında, konu, sınırlandırılması ve incelenme yöntemi hakkında kısaca bilgi verilmiştir. Çalışmamın birinci bölümünde ise, Sosyal Güvenlik kavramı ve sözkonusu kavramın sosyal güvenlik sistemleri örgütlenme modelleri ve sosyal güvenlik yardımları üzerindeki etkisi inceleme konusu yapılmıştır. İkinci bölümde ise, Türk sosyal güvenlik sisteminin kurumsal yapılanma modeli hakkında kısaca bilgi verilerek, sosyal sigorta kurumlarımızın kapsamı ve çatışan sigortalılık ilişkisi ile sosyal güvenlik sistemimize yönelik tek çatı modeli arayışları üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde ise, sosyal sigorta kurumlarımızdan yapılan sağlık yardımlarının, gelirlerin, aylıkların ve ödeneklerin birleşmesi sorunu inceleme konusu yapılmıştır. Sonuç paragrafında ise, tüm bu konular ile ilgili olarak varılan sonuçlara kısaca değinilmiştir.
Keywords: HUKUK; SOSYAL GÜVENLİK