Kurum kültürünün oluşumunda bilgi, belge ve dokümantasyon çalışmalarının önemi - Kaynak, Aran (My University, 2006)
Bu çalışmada, kurum kültürü kavramının anlaşılabilmesi için öncelikle ‘kültür’ ve ‘kurum’ kavramları açıklanmış, özellikleri ve işlevleri belirtilmiştir. Kurumlarda, kurum kültürünün oluşumu ve kurumsallaşma süreci ayrıntılı olarak incelenmiş; kurum arşivleri, bu merkezlerin işlev ve faaliyetleri açıklanmıştır. Teorik çalışmaların yanı sıra, ‘Kurum Tarihi Belgeseli’ çalışmalarının bütün aşamaları anlatılarak kurum kültürünün oluşum süreçleri genel bir bakış açısı ile incelenmiş ve uygulamalar örneklendirilmiştir. Tezin temel amacı kurum arşivlerinin ve bu merkezlerin çalışmalarının kurum kültürünün oluşumundaki önem ve rolünün açıklanmasıdır.

In this work, the terms ‘culture’ and ‘corporation’, their features and roles are defined to clarify the concept of ‘corporate culture’. The constitution of the corporate culture and institutionalization periods are investigated, and corporate archives, their functions and activities are explained. In addition to theoretical work, all processes of making a ‘Corporate Film/ Documentary’ are told and the formation of the corporate culture is examined with a general overview, and the implementations are exemplified. The main aim of this thesis is to demonstrate the importance and the role of the corporate archives, the functions and works of these archives, in the formation of corporate culture.
Keywords: Bilgi ve Belge Yönetimi; Kurum Arşivleri; Kurum Kültürü