Coğrafya öğretmeni adaylarının birleşmiş milletler (BM) daimi üye ülkelerine yönelik algılarının barış değeri açısından analizi - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Birleşmiş Milletler (BM) daimi üye ülkelerinin dünya barışına olan etkisinin coğrafya öğretmen adaylarının düşüncelerine nasıl yansıdığını tespit etmek amacıyla yapılan bu çalışma, nitel araştırma prosedürüne göre gerçekleştirilmiştir. Araştırma katılımcıları amaçlı örnekleme göre belirlenmiştir. Araştırma verileri yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak gerçekleştirilen görüşme ile elde edilmiştir. Görüşme sonunda elde edilen veriler betimsel analiz yöntemine göre çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda katılımcıların büyük bir çoğunluğunun, BM daimi üye ülkelerinin dünya barışının tesisine olumsuz yönde katkı sağladığını, söz konusu ülkelerin daha çok kendi çıkarlarını önemsediklerini ve dünya barışını tesis etmeyi ana gaye olarak benimsemediklerini düşündükleri tespit edilmiştir.

This study, where qualitative research method was used, was conducted with the intent to determine how geography teacher candidates perceive the United Nations’ contribution to world peace. Participants were chosen using apurposive sampling technique. The data were gathered through semistructured interviews. The data that were accumulated at the end of the study were analyzed using descriptive method. It was established after the study that most of the participants think the UN permanent member states have a negative influence on improving peace around the world, these states look after their own benefits and that they did not adopt peacemaking as a major focus and goal.
(Analysis of perceptions of geography teacher candidates’ about the United Nations permanent member states’ role in peacemaking)
Keywords: Çevre Bilimleri; Eğitim, Eğitim Araştırmaları; İşletme