RİO OLİMPİYAT OYUNLARINDA BADMİNTON MÜSABAKALARININ İNCELENMESİ - GÜLMEZ, İRFAN (My University, 2019)
Bu araştırmada, 2016 Rio Olimpiyatları badminton müsabakalarının genel analizi yapılarak, daha önce düzenlenen Olimpiyat Oyunları (2004 Atina, 2008 Pekin, 2012 Londra) badminton müsabakaları ile karşılaştırılması amaçlanmıştır. Bu çalışmada, veri toplama aracı olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarının resmi internet sayfası kullanılmış, müsabakalar süresince bu sayfada yayınlanan toplam 206 müsabakanın sonuç ve analizleri kaydedilerek değerlendirmeye alınmıştır.Araştırma, 41 ülkeden olimpiyat vizesi almış 85 kadın ve 87 erkek sporcu olmak üzere toplam 172 sporcuya ait veriler kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu araştırma sonucunda; toplam maç süreleri ortalama olarak tekler ve çiftler kategorilerinde sırasıyla; erkekler 46,37±14,62 dk., 53,42±18,91 dk., kadınlar 42,44±13,09 dk., 53±16,81 dk., olarak belirlenmiştir. Karışık çiftlerde ise bu süre 46,78±14,99 dk. olarak tespit edilmiştir. En uzun ralli süreleri ortalaması tek erkek ve kadınlarda sırasıyla 43,6±16,77 sn., 36,96±13,77 sn., çift erkek, çift kadın ve karışık çiftler kategorilerinde sırasıyla; 40,18±18,06 sn., 53,53±17,69 sn. ve 33,75±10,32 sn.’ dir. Bu araştırmada elde edilen veriler geçmiş Olimpiyat Oyunları ile karşılaştırıldığında, toplam maç süresi ortalaması, en uzun ralli süre ortalaması ve en yüksek ralli vuruş sayısı ortalamasının artmış olduğu görülmektedir.

The aim of this study was to make a general analysis of badminton competitions in 2016 Rio Olympic Games and to compare with the previous Olympic Games (2004 Athens, 2008 Beijing, 2012 London). Official web site of 2016 Rio Olympic Games was used to collect data in this study. Results and analysis of a total of 206 matches published in this site during Olympic Games were evaluated. The study was conducted with the data of a total of 172 badminton players (85 men and 87 women) from 41 different countries._x000D_ The results of this study showed that mean total match duration in singles and doubles categories were 46.37±14.62 min., 53.42±18.91 min. for men and 42.44±13.09 min., 53 ±16.81 min for women, respectively. This duration was 46.78±14.99 min. in mixed doubles matches. The longest rally mean duration of competitions were 43.6±16.77 sec., 36.96±13.77 sec., 40.18±18.06 sec., 53.53±17.69 sec. and 33.75±10.32 sec. in men and women singles, men doubles, women doubles and mixed doubles, respectively. When the data obtained in this study were compared with previous Olympic Games, average total match duration, average longest rally duration, and the average longest mean rally strokes were found to increase.
ANALYZING THE BADMINTON MATCHES IN THE RIO OLYMPIC GAMES