Barter sistemi ve Türkiye’de hizmet sektöründe bir uygulama - Yolaçan, Neslihan (My University, 2010)
Barter Sistemi, firmalarda, hem finansal kaynak sağlayan hem de yeni pazarlar sunan bir finans yöntemidir. Barter’da, sisteme üye olan firmalar, para kullanmadan mal veya hizmet alımı-satımı ile ticaret yapmaktadırlar. Ancak Barter Sistemi, bilinen takas işleminden farklı özellikler taşımaktadır. Bu sistem, her sektörde rahatlıkla kullanılabildiği için firmalara, nakit tasarrufu sağlamak gibi önemli bir avantajın yanında, daha birçok yarar sağlamaktadır. Bu nedenle, hem dünyada hem de Türkiye’de tercih edilen bir finansal teknik olarak yerini almıştır. Bu çalışmada, hizmet sektörünün gelişimi ve genel yapısı ile birlikte Barter Sistemi’nin hizmet sektöründeki bir işletmeye neler getirdiği, nasıl etki yarattığı incelenmiştir.

Barter System is a financial method method which provides to companies financial sources and new markets. The companies that are members of Barter System trade via purchase and sale goods or services. But Barter System is different from the exchange operation which is known. This system can be used easily in every sector so it provides cash savings to companies as the most important advantage. Also, it provides a lot of benefits. Therefore it is a financial method that is prefered in Turkey and world. In this study, it’s explained that the service sector’s development and general structure, how Barter System affect a company which is in the service sector.
Keywords: Barter Sistemi; Finans; Türkiye_Finans