A new lichen record for Turkey and contributions to lichens of İğneada (Kırklareli) - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Bu çalışmada Türkiye’nin Trakya bölgesinde yer alan Kırklareli iline bağlı İğneada’dan kaydedilen 35 liken türünün listesi rapor edilmiştir. Tespit edilen türlerden 32 tanesi çeşitli (11) ağaç türlerinin kabukları üzerinden, 3 tanesi ise toprak üzerinden toplanmıştır. Arthonia anombrophila Coppins & P.James Türk liken mikotası için yeni bir kayıt olup 13 liken taksonu ise Kırklareli ilinden ilk defa kaydedilmiştir.

In this study, a list of 35 lichen taxa is reported from İğneada located in the Thrace region of Turkey in the province of Kırklaereli. Among the identified taxa, 32 are epiphytic lichens collected on a variety of (11) tree species and 3 are terricolous. Arthonia anombrophila Coppins & P.James is a new record for Turkish lichen mycota and 13 lichen taxa are new for Kırklareli province.
Türkiye için yeni bir liken kaydı ve İğneada (Kırklareli) likenlerine katkılar
Keywords: Biyoloji