Sigorta acentelerinin konvansiyonel ve tekafül sigorta pazarlamasına yaklaşımları üzerine uygulama - Terzioğlu, Begüm (My University, 2019)
Tekafül sigortacılık sistemi İslami esaslara göre çalışmaktadır. Tekafülde faiz, kumar ve şüphe yoktur. Tekafül sigorta sisteminde yer alan sigorta şirketleri toplanan primleri faizsiz yatırım araçlarına yatırmakta ve İslami koşulları dikkate alarak faaliyetlerini yürütmektedirler. Tekafül sigortacılığı ülkemizde gelişmekte olan sigorta türüdür. Dayanışma ve yardımlaşma esasına dayanmaktadır. Türkiye’de sigorta sektörünün gelişmesi açısından tekafül sigortacılığının gelişmesi ve yaygınlaştırılması büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmada; tekafül sigortacılık sisteminin çalışma prensipleri ve konvansiyonel sigorta ile arasındaki farklılıklar incelenmiştir. Sigorta pazarlaması kavramı açıklanarak, pazarının özelliklerine değinilmiş ve geleneksel sigortacılık ile karşılaştırması yapılmıştır. Son bölümde ise pazarlama ve dağıtım faaliyetini gerçekleştiren acenteler hedef alınarak teknik personeller ile anket uygulaması gerçekleştirilmiş ve tekafül sigortasının bilinilirlik düzeyinin ölçülmesi hedeflenmiştir.

Takaful insurance is carried based on Islamic principles. There is not any interest, gambling or doubt in Takaful. The insurance companies which are in the system of Takaful insurance invest the bounty to interest-free investment tools and carry on their operations by considering Islamic requirements. Takaful insurance is a developing insurance type in our country. It is based on solidarity and cooperation. Developing and universalizing Takaful insurance carries big importance to develop the insurance sector in Turkey.Inthisresearch, working system principles of Takaful insurance and the differences of it among the Conventional insurance have been examined. It has referred to features of marketing by explaining the concept of insurance marketing and has compared it with traditional insurance. In the last chapter, a survey has been conducted with technical staff by aiming the agencies that carry out marketing and distribution operations and has aimed to measure the recognition level of the Takaful insurance.
Keywords: Bankalar ve bankacılık; Banks and banking; Conventional insurance; Insurance agents; Katılım Sigortası; Konvansiyonel Sigorta; Participation insurance; Sigorta acentaları; Takaful insurance; Tekafül Sigortası