Kitâb-ı Fütüvvet (Radavi ? Transkripsiyon-İnceleme-İndeks) Konya Yazma Eserler Kütüphanesi. No:1616, Tasnif No: 297.9 - Arsal, Orhan (My University, 2010)
Bu çalışma giriş, metin, dizin, tıpkıbasım olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Çalışılan eser Konya Yazma Eserler Kütüphanesi 1616 numarada kayıtlı olup 49 varaktan oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde eser hakkında bilgi verildikten sonra, dizin ve sözlük hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususiyetler belirtilmiş ve eserin geniş özetine yer verilmiştir. Eserin dilbilgisi hususiyetleri ayrıntılı biçimde gösterilmeye çalışılmıştır. Ünlüler bölümünde, ünlü uyumları, ünlü değişmeleri ve ünlü birleşmeleri gösterilmiştir. Ünsüzler bölümünde ise ünsüz değişmeleri gösterilmiştir. Çekim ekleri başlığı altında isim çekim ekleri ve fiil çekim ekleri gösterilmiştir. İkinci bölümde metin transkribe edilmiş, ayetler, hadisler ve duaların orjinal metinleri aynen yazılmıştır. Üçüncü bölümde dizinde bulunan bütün kelimeler, özel adlar ve yer adları dahil, sözlükte anlamları verilmiştir. Arapça ibareler için ayrı bir sözlük oluşturulmuştur. Çalışmanın sonunda ise eserin tıpkıbasımı eklenmiştir.

This study is composed of four parts as introduction, text, index, and the facsimile edition of the work. This studied work is registered as in number 1616 in Konya Yazma Eserler Library and it is composed of 49 leaf. At the first part of the study, after giving information about the work, the characteristics that need to be paid attention in preparing an index and a dictionary are emphasized and a broad summary of the work is given. The grammer features of the work is examined in detail. In vowels section, vowel harmonies, vowel changes, and vowel apophonies are shown and in consonant section, consonant changes are shown. Verb inflections and noun inflections are given under the title of inflections. At the second part, the text is transcripted in Latin alphabet, However the verses of Quran, Hadiths, and prayers are given in their original forms. At the third part of the study, the meanings of all words, proper nouns, including location names that appear in index are given in the dictionary. A facsimile edition of the work is added at the end of the study.
Keywords: Türk Dili