Dijital platformlarda program planlama - Öztürk, Simge (My University, 2010)
DİJİTAL PLATFORMLARDA PROGRAM PLANLAMA Yaşanan teknolojik gelişmeler sayesinde televizyon sektörü gittikçe ilerleme kaydetmiş ve televizyon adeta kişiye özel programlar yayınlar hale gelmiştir. Futbol maçlarını şifreli olarak yayınlamak amacıyla ortaya çıkan Dijital Platformlar artık her zevke hitap etmeye başlamıştır. Bünyesinde bulundurduğu farklı türden kanallarla ulaşabildiği izleyici sayısını arttırmıştır. İlk kurulduklarında getirdikleri teknolojik yeniliklerle ön plandayken artık içerik özellikleri vurgulanmaya başlanmıştır. Futbolun yanı sıra diğer kanallara ve programlara önem vererek onları ön plana çıkarmışlardır. Ulusal kanalların en önemli kavramı olan reyting artık dijital platformlar için de çok büyük önem teşkil etmektedir. Dijital platformların en büyük gelirleri abonelik ücretleri olmasına rağmen reklam da onlar için önemli bir gelir kaynağıdır. Bu nedenle kanal akışlarını en fazla kişiye ulaştıracak şekilde düzenlemektedirler. Bu durumda da program planlamanın önemi ortaya çıkmaktadır. Program planlamada kullanılan stratejiler sayesinde kanalın reytingleri yükseltilmektedir. Bu çalışmada, program planlamanın dijital platformlardaki hızla artan önemi tartışılmaktadır. PROGRAMME PLANNİNG IN DIGITAL PLATFORMS Thanks to technological advances experienced television industry has progressed steadily and television programs, publications nearly became personally. Football games are encrypted in order to publish emerging digital platforms has now begun to cater to every taste. Incorporates the different types of channels has increased the number of viewers. When they are first float,they show up forefront of technological innovation but now they emphasis content properties. football as well as, they attention to other channels and programs,they have highlighted them. The most important concept of the national channels is rating. İt is valid for digital platforms right now, it represents a very great importance. Digital platforms largest revenues are subscription, although there are a significant source of revenue is advertising for them. Therefore, the channel flows are organized in a way most people get. In this case reveals the importance of program planning. Thanks to the strategy used in planning programs increased the channel's ratings are. In this study, program planning in the rapidly growing importance of digital platforms is discussed.
Keywords: Televizyon Programları