el-Kitâb fî te'allümi'l-Arabiyye Adlı Serinin Arapça öğretimi açısından değerlendirilmesi - Özdemir, Hatice Kübra (My University, 2017)
Giriş, sonuç, üç bölümden oluşan bu çalışma, genelde yabancı dil öğretiminde takip edilen yaklaşım, yöntem, teknik ve önemli bir yere sahip olan ders kitapları ile destekleyici-tamamlayıcı materyallerin dil öğretimindeki işlevine açıklık getirmektedir.

Recent years have seen major developments in the teaching and learning of Arabic as a foreign language.
Keywords: al-Kitaab fii Ta‘allum al-‘Arabiyya; Arabic; Arap dili; Arapça; Ders Kitabı; Ders kitapları; Eğitim ve öğretim; el-Kitâb fî te‘allümi’l-Arabiyye; Spiral Prensip Teaching of The Foreign Language; Text Book; The Principle of Spiralling; Yabancı dil eğitimi