Yeni medya ve küresel şirke tler ilişkisinde sanal ekipler ve crowdsourcing etkisi - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Yeni medyanın küresel şirketlerle ve medya şirketleri ile ilişkisi günden güne artan b ir yoğunlaşma ve bağlılık biçimine dönüşmektedir. Yeni medya küreselleşme süreci ve küresel şirketler açısından, kapitalizmin temel unsurları kadar hayatiyet kazanmıştır. Her türlü tanıtım, reklam, halkla ilişkiler, açıklama, bilgi verme süreçleri yeni medya ve sosyal medya üzerinden sürmekte, ayrıca veri, bilgi ve enformasyon toplama ile haber alma, gözetleme, denetleme, kontrol sistemleri kurma, müşterileri yönlendirme, kullanıcıları izleme gibi süreçler de yine yeni medya ve onun bir dalı olan sosyal medya üzerinden devam etmektedir. Bu süreçte küresel şirketler kendi gereksinim duydukları her tür enformasyon ve gözetim süreci için yeni medya ve sosyal medya uzmanı olan sanal ekipleri çalıştırmakta, bu ekipler aracılığıyla crowdsourcing olarak adlandırıla n kitlelerin gücünden yani her türlü kitlesel- kaynaktan çok yönlü olarak yararlanmaktadırlar. Bu nedenle yeni ekonomiye dijital ekonomi de denmektedir. Ancak küresel şirketler aynı zamanda ulus -devletin yapısını ve işlevini değiştirmekte, yerel-olanı yok etmekte, tüketim kültürü için kitle kültürü ve popüler kültürün özelliklerini kullanmakta, esnek çalışma sistemini ve bu yolla da sosyal güvencesizliği yaygınlaştırmaktadırlar. Bu makalede ayrıca küresel şirketlerin yeni medyada uyguladıkları sanal ekiple rin faaliyet alanları ve crowdsourcing olgusu da tartışılmaktadır.

New media's relationship with global companies and media corporations is day by day transformed into an increased concentration and dependence format.New media, in terms of globalization process and global companies, has ga ined vitality as the basic elements of capitalism. All kinds of promotion, advertising, public relations, explanations and information processes are continuing through new media and social media; besides, collecting data, knowledge and information, and the processes of receiving news, surveillance, monitoring, setting up control systems, routing clients, monitoring customers are continuing through new media and social media. In this process, global companies are hiring new media and social media experts, who are social media teams, to satisfy their needs in each type of information
The impact of virtual teams and crowdsourcing in the relationship between new media and global corporations