Sermaye piyasası kurulu standartlarına göre finansal tablolar konsolidasyonu ve bir uygulama - Şenyıldız, Mehmet (My University, 2004)
Soyadı : Mehmet Şenyıldız letme Muhasebe Finansman Yard. Doç. Dr. Fatma Pamukçu Tez Türü ve Tarihi: Yüksek Lisans - İstanbul 2004 Konsolidasyon

SERMAYE PİYASASI KURULU STANDARTLARINA GÖRE FİNANSAL TABLOLAR KONSOLİDASYONU Son yıllarda dünyada yaşanan küreselleşme hareketleri dünya ekonomisini globalleştirmektedir. Yerli ve yabancı sermaye karlılık ve süreklilik anlamında güveni bir arada mamsimum kıldığı noktada gördüğü ülkelere yatırım yapma ilkesini temel strateji olarak belirlemektedirler. Bu nedenle ulusal ve uluslararası anlamda şirket evlilikleri hızla artmaktadır. Söz konusu şirket evlilikleri birleşme, devir, iştirak etme, bağlı ortaklık veya yeni ortaklık şeklinde gerçekleşmektedir. Günümüz şirketlerinin yeniden yapılanmayı tercih etmeleri beraberinde bir takım sorunları doğurmaktadır. Bu sorunların çözümünü sağlayacak olan temel konu evliliğin sonucunu görmek yani konsolidasyondur. Bu çalışma ile Türkiye'deki konsolide finansal tabloların hazırlanma amaçları, karşılaşılan sorunlar ve bu tabloların hazırlanmasında dikkate alınacak standartlar anlatılmaya çalışılmıştır. Name and Surname : Mehmet Şenyıldız Field : Management Programme: Accounting Finance Supervisor : Associate Professor Fatma Pamukçu Degree Awarded and Date: Master - İstanbul 2004 Consolidation ABSTRACT THE CONSOLIDATION OF FINANCIAL TABLES ACCORDING TO STOCK EXCHANGE BOARD The global movements which has been taking place in last few years result in globalism of the world. The fundemental strategy of local and international capitals are to invest in the countries which ensure the maximum combination of profitability and continuity. Therefore the number of merges of local and international companies has been increasing due to above explained reason. The mentioned mergers can be summarized as association related companies, or new partnership. Howewer the restruction of nowaday firms cause byway, some problems. The main solution to these problems is to determine the result of firms mergers which means consolidation. The aims of exercising financial consolide tables in Turkey, the problems that may occur and the standarts which may take into acconunt while making these tables are tried to be explained by this study.
Keywords: Mali raporlar; Mali Tablolar; Muhasebe; Yönetim ve yardımcı hizmetler