YÜKSELEN PİYASALARDA ULUSLARARASI FİNANSAL YAYILIMLAR - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Bu çalışmada önde gelen 18 yükselen piyasa ekonomisi ile seçilmiş bir grup ekonomi (yükselen ya da gelişmiş) arasındaki finansal etkileşimleri test etmek amacıyla ülkelerin döviz, tahvil ve hisse senedi piyasaları arasındaki getiri ve risk yayılımlarına bakılmıştır. Çalışmada 2010-2016 arasını kapsayan bir veriseti kullanılarakVAR ve çok değişkenli GARCH BEKK modelleri ile tahminlerde bulunulmuştur. Sonuç olarak gelişmiş piyasaların yükselen piyasalara kıyasla her üç piyasada daha fazla getiri yayılımına neden oldukları tespit edilmiştir.İkinci olarak en yüksek finansal gelişmişlik düzeyine sahip olan yükselen piyasa ülkelerinde getiri yayılımlarıdaha belirgindir. Üçüncü olarak getiri yayılımının en sık rastlandığı piyasa tahvil; oynaklık yayılımının en çokbulunduğu ise hisse senedi piyasası olmuştur. Finansal çeşitlendirme amacıyla farklı piyasalara yapılan yatırımların sözkonusu yayılımlardan ötürü yükselen piyasalarda sınırlı başarı sağlayacağı sonucuna varılmıştır. Bu çalışma uluslararası yatırımcıların getiri ve risk analizlerine katkı sağlayacaktır.

This study formally tests for the existence of return and risk spillovers among the currency, bond and stock_x000D_ exchange markets in eighteen emerging economies and a select group of emerging and developed markets. VAR_x000D_ and multivariate GARCH models are estimated for the period between 2010 and 2016. Results indicate that the_x000D_ return spillovers originating from developed economies towards the emerging markets are stronger than those_x000D_ originating from other emerging markets in all the three financial markets. Secondly, the emerging economies_x000D_ with more developed financial markets are more open to return spillovers. Thirdy, return spillovers are most significant in the bond markets; whereas volatility spillovers are more widespread in stock markets. Our findings indicate that success of international diversification in emerging markets will be limited due to financial_x000D_ spillovers. This study will contribute to risk and return analyses of the international investors.
INTERNATIONAL FINANCIAL SPILLOVERS IN EMERGING MARKETS